KBT-Rakennus Oy logo
Vesikatot
Vesikatot

Vesikatot

Vesikatto suojaa rakennusta sateilta, tuiskuilta, auringolta, tuulilta jne. Hyvin tehty vesikatto, runko ja perustukset antavat yhdessä rakennukselle pitkän käyttöiän. Monesti vesikatto on myös merkittävä osa rakennuksen julkisivua. Siksi sinun on kiinnitettävä vesikaton rakentamiseen erityistä huomiota. Teemme pelti-, tiili- ja huopakattoja.

PELTIKATOT

Säännöllisesti ja ammattilaisten toimesta huollettu peltikatto kestää pidempään ja suojaa kattoasi sään vaikutuksilta. Suomen vaihtelevat ilmasto-olosuhteet ja neljä vuodenaikaa asettavat kovat haasteet peltikaton pinnan kestävyydelle. UV-säteily, lumi, jää, sade, sekä suuret lämmön vaihtelut heikentävät ja kuluttavat pinnoitetta vuosien kuluessa.

Kulunut ja hilseilevä vanha maalipinta altistaa pellin hapettumiselle ja ruosteelle. Vanhaa peltikattoa ei montakaan kertaa kannata purkaa pelkän pinnan kulumisen vuoksi. Huomattavasti edullisemmaksi ja järkevämmäksi tulee pinnoittaa vanha peltikate, sillä saadaan katolle ammattilaisten tekemänä jopa kymmeniä vuosia lisää elinaikaa, ennen seuraavaa käsittelyä.

HUOPAKATOT

Huopakatto sai nimensä kahden bitumikerroksen välissä olevasta tekstiili tukimatosta ja nimi on säilynyt edelleenkin. Nykyisin puhutaan jo bitumikermikatoista tai bitumikatoista. Bitumikatto on kestävä, helppohoitoinen, äänetön, turvallinen liikkua, siinä ei ole naulan eikä ruuvin reikiä ja sieltä eivät lumet tule hallitsemattomasti alas keväällä. Sirotepinta ei väänny tai ruostu, ja se pitää värinsä.

Bitumikatto on helppohoitoinen, sammal pysyy loitolla esimerkiksi kattopesuaineella ja muutkin huoltotyöt teet helposti ja turvallisesti luistamattoman sirotepinnan päällä.

TIILIKATOT

Suomessa yleisimmin käytössä olevat tiilikatot ovat ns. betonitiiliä. Tiilikatto on suomalaiseen maisemaan hyvin istuva, kestävä ja hiljainen materiaali. Säännöllisellä huollolla ja puhdistuksella jatketaan tiilikaton ikää merkittävästi.

Jossakin vaiheessa kuitenkin tiilen pinta alkaa ajan saatossa haurastua ja menettää väriään, on aika tehdä katolle jotakin. Kattoa ei tarvitse purkaa, vaan se voidaan pinnoittaa, jolloin saavutetaan usein merkittävät säästöt verrattuna katon uusimiseen.

Huolellisella pinnoitustyöllä katon elinkaari jatkuu jopa kymmeniä vuosia. Katto puhdistetaan, pestään, vaihdetaan rikkoutuneet tiilet, asennetaan uudet ajan mukaiset kattoturvatuotteet ja lopuksi tiilet pinnoitetaan.