KBT-Rakennus Oy logo
Kestävä korjausrakentaminen
Kestävä korjausrakentaminen

Kestävä korjausrakentaminen

Vanhoista kiinteistöistä on mahdollista kunnostaa niiden käyttäjille uuden rakennuksen veroiset olosuhteet. Talotekniikka ja putkisto kuuluvat lähes jokaisen korjauskohteen uusimislistalle. Korjaus tehdään aina asiakkaan toiveiden ja rakennuksen kunnon edellyttämän tilanteen mukaisesti.

Korjausrakentaminen eli saneeraus tarkoittaa olemassa olevan rakennuksen tai muun rakennelman laajaa, yhdellä kertaa tapahtuvaa korjaamista tai muuttamista. Rakennuksen tai muun rakennelman kestoiän aikana näin laajoja toimia tehdään vain muutaman kerran.

Korjausrakentamiseen liittyy usein rakenteiden ja laitteiden kunnossapitoa, jota tehdään myös kiinteistön ja rakenteiden hoitoon liittyvänä työnä.

Peruskorjaukset ja saneeraukset

Peruskorjaus ja saneeraus antavat mm. mahdollisuuden parantaa vanhojen rakennusten energiatehokkuutta, pidentää kiinteistön teknistä elinkaarta ja luoda viihtyisiä, tehokkaita sekä nykyaikaisia tiloja kiinteistöjen käyttäjille. Remontilla myös vanhan asunnon jälleenmyyntiarvo nousee merkittävästi.

Korjaus- ja muutostyössä otamme huomioon rakennuksen ominaisuudet ja erityispiirteet.

Milloin korjausrakentaminen on ajankohtaista?

Ei ole olemassa mitään kiveen hakattua tarkkaa ajankohtaa, milloin pitäisi ryhtyä laajamittaisempaan remonttiin. Lyhyesti sanottuna se on ajankohtaista silloin, kun on syytä epäillä rakenteissa olevan jotain vialla, rakenne- tai talotekniikka on tullut teknisen käyttöikänsä päähän tai muuten vain halutaan rakennusta, sen osaa tai tilaa päivittää nykyaikaan.